Mijn favorieten

Nieuwsbrief 32 Ontwikkelingen Vinkeveense Plassen

In onze vorige nieuwsbrief vertelden wij u over de 80%-versie van het bestemmingsplan. Met deze nieuwsbrief informeren wij u over de stand van zaken van het ontwerpbestemmingsplan Plassengebied. Ook leest u meer over het bezoek van de Statenleden aan de Vinkeveense Plassen vorige week. Zo lieten zij zich bijpraten over de dilemma's die het nieuwe bestemmingsplan met zich meebrengt.

Wij zijn nog volop in gesprek met de provincie over de 80%-versie
De provincie en de gemeenteraad moeten allebei achter de oplossing staan. Alleen dan is het bestemmingsplan haalbaar. Voor u en andere betrokkenen is het duidelijker als we een versie van het plan sturen waar de provincie ook achter staat. Zodat u een helder beeld krijgt wat het plan voor u betekent.

Er bestaat een kans dat deze conceptversie nog gewijzigd wordt
Om die reden is deze conceptversie op dit moment niet openbaar en verspreiden wij deze niet. Zodra het standpunt van de provincie duidelijk is en de gemeente De Ronde Venen ook instemt met deze aanpassingen, wordt de 80%-versie aangepast en omgezet naar een zogeheten 95% versie.

De 95%-versie maken wij vervolgens openbaar
Als de 95 %-versie klaar is, sturen wij deze in het kader van het wettelijk vooroverleg naar alle betrokken instanties en stakeholders. Zodat zij hierop kunnen reageren. Uiterlijk voor 1 januari 2023 moet er een ontwerpbestemmingsplan ter visie worden gelegd.

Statenleden breken hoofd over dilemma’s bij Vinkeveense Plassen
Hoe ontwikkelen de Vinkeveense Plassen zich de komende jaren en wat mag wel of niet gebouwd worden op de legakkers en eilandjes die er zijn? Met deze vragen is gemeente De Ronde Venen al jaren bezig om een nieuw bestemmingsplan te maken. De provincie Utrecht helpt bij het zoeken naar een oplossing en daarom lieten Statenleden zich tijdens een boottocht bijpraten over de dilemma’s die dat met zich meebrengt. Bekijk het filmpje hieronder over de boottocht van de Statenleden en hoe zij tegen de dilemma's aankijken.
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring