Mijn favorieten

Voorontwerp bestemmingsplan Doorvaart De Heul

Gemeente De Ronde Venen wil de toegang verbeteren naar de Vinkeveense Plassen vanaf de Ringvaart. De nieuwe doorvaart gaat door het perceel dat bekend staat als het ‘kermisterrein’. Het voorontwerp van het bestemmingsplan is te raadplegen via ruimtelijkeplannen.nl --> Plannen zoeken --> onder de plannaam: "Doorvaart De Heul Vinkeveen". Klik HIER voor de link naar de website. Daarin is vastgelegd hoe het tracé van de nieuwe doorvaart eruit ziet.

Om van de Ringvaart naar de Plassen te varen en vice versa is op dit moment niet eenvoudig. De doorvaart is smal en er zijn smalle en onoverzichtelijke bochten. Daarnaast passeert een boot 2 bruggen kort achter elkaar die door 1 brugwachter bediend worden. Tot slot moeten boten omvaren omdat sommige percelen ver uitsteken. 

De gemeente onderzoekt al geruimere tijd de mogelijkheid dit te verbeteren. Er ligt nu een ontwerp van een nieuwe doorvaart waarmee de toegang tot de Plassen aanmerkelijk wordt verbeterd. De nieuwe doorvaart gaat door het perceel dat in Vinkeveen bekend staat als het ‘kermisterrein’. Daarmee ontstaat een bredere en goed bevaarbare verbinding met de Vinkeveense Plassen. Met de eigenaren van de percelen is overeenstemming bereikt over de aanleg van de nieuwe vaarroute.

De volgende stap in het verbeteren van de doorvaart is de vaststelling van het ontwerpbestemmingsplan. Het college van B&W heeft besloten het voorontwerp ter inzage te leggen. Inwoners kunnen tot 16 april een reactie indienen. Met vele betrokkenen heeft inmiddels overleg plaatsgevonden. Dat heeft geleid tot aandachtspunten en wensen. Bij de uitvoering wordt hiermee zoveel mogelijk rekening gehouden. Uiteindelijk wordt het bestemmingsplan aan de gemeenteraad aangeboden ter vaststelling.

 

Bronvermelding: Gemeente De Ronde Venen

Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring