makelaardij-witte.nl maakt gebruik van cookies.

Door op akkoord te klikken of door gebruik te blijven maken van deze website geeft u aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies.

Op vakantie? Tips om uw woning onbezorgd achter te laten...

Heerlijk! De vakantie staat weer voor de deur. Maar niet voor iedereen: inbrekers blijven deze weken graag thuis én met een reden. Uw achtergelaten eigendommen hebben hun aandacht.

En hoewel iedereen zich hier wel van bewust is zijn er diverse maatregelen die u kunt treffen om een inbraak te voorkomen.

 

Een aantal tips op een rij.

1. GOED HANG EN SLUITWERK (en gebruik het ook…)

Het lijkt misschien logisch maar in veel gevallen valt er nog wel iets te verbeteren aan de sloten op ramen en deuren. Check ze allemaal nog eens en zorg ook dat ze dicht en op slot zitten! Zelfs het kleinste kiertje kan voor een inbreker al genoeg zijn om binnen te komen.

Zet ook je fietsen (binnen en buiten) op slot!

2. GEBRUIK VERLICHTING

Een van de meest efficiënte manieren om inbrekers af te schrikken is verlichting. Zowel binnen als buiten. Zorg voor buitenverlichting met een beweging schakelaar en binnen met een tijdschakelaar. Inbrekers houden niet van verlichte huizen en het lijkt alsof u gewoon thuis bent. Zelfs bij twijfel zullen uw huis liever overslaan.

3. LAAT JE WONING OPGERUIMD ACHTER

Hoewel je niet de indruk achter wil laten dat de woning onbewoond is helpt het wel als je (waardevolle)spullen uit het zicht houdt. Hierdoor geef je inbrekers al minder aanleiding om überhaupt een poging te wagen. Zorg ook dat er rondom de woning een attributen staan die het de inbrekers makkelijk maakt. Een ladder, containers onder het raam, etc. helpen de inbrekers alleen maar om snel en zonder op te vallen de woning binnen te komen.

4. GEEF DE INDRUK DAT ER IEMAND THUIS IS

Inbrekers zullen niet zomaar je woning in gaan. Vaak gaat hier een voorbereiding aan vooraf. Zorg daarom dat een kennis/buurman/familielid geregeld in het huis komt om de boel in de gaten te houden en een aanwezige indruk achterlaat, dit kan onder meer door:

  • De post met regelmaat weghalen (stapel deze niet op in het zicht)
  • Gordijnen open/dicht
  • Indien de auto achterblijft deze verwisselen door voor- en achteruit te parkeren
  • Hang een jas over de stoel
  • Zet lege glazen/kopjes op het aanrecht

5. INFORMEER JE BUREN OVER JE VAKANTIE

De hele straat informeren is niet nodig, maar die buurman of vrouw met wie je wel eens een praatje maakt kun je prima vragen een oogje in het zeil te houden. Zorg ook dat ze op de hoogte zijn van je telefoonnummer zodat ze bij twijfel contact op kunnen nemen.

6. WEES BEWUST VAN JE POSTS OP SOCIAL MEDIA

Niets zo fijn voor een inbreker om vanachter zijn computer te kunnen zien wie er wanneer op vakantie is. Wees dus bewust van uw foto's en updates hierover op Social Media. Ook als je denkt dat alles afgeschermd is voor de buitenwereld kan het zomaar gebeuren dat de verkeerde mensen deze informatie tot zich krijgen. Wacht dus even met die foto's tot je weer thuis bent.

 

Niemand wil thuiskomen met de narigheid van een inbraak. Zorg dus dat je bewust omgaat met het feit dat je er even niet bent. Neem de tijd om je woning goed en afgesloten achter te laten.

We wensen u allen in ieder geval een onbezorgde maar vooral fijne vakantie!

 

Altijd op de hoogte blijven van ons laatste aanbod, sneak previews en interessante blogs? Like onze Facebookpagina!

Nieuwste woningen

Nieuw
Muijeveld 81
3645 VJ Vinkeveen
€ 336.500 k.k.
132m² 420m³ 4 kamers
Wilgenlaan 25
3645 EL Vinkeveen
€ 1.300 p.m. ex.
110m² 325m³ 6 kamers