makelaardij-witte.nl maakt gebruik van cookies.

Door op akkoord te klikken of door gebruik te blijven maken van deze website geeft u aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies.

Woning verkopen...?... Wij schatten voor u de verkoopkansen in.

In deze blog willen wij u graag een kijkje geven achter de schermen bij het maken van een verkoopanalyse. Deze analyse vormt een belangrijke stap in het bepalen van de verkoopstrategie.

Hoe geweldig is het als je vantevoren een profiel kunt maken van de potentiele koper, waar vandaan komt de koper en sluit de woning aan bij de wensen van deze doelgroep? De promotie wordt vervolgens in overeenstemming gebracht met deze analyse. Zo prikkelen wij de meest interesante doelgroep en zijn wij in staat om het beste resultaat te behalen voor iedere afzondelijke woning. Want geen woning is het zelfde en geen koper is hetzelfde!

Waar komt de koper vandaan?
Makelaardij Witte heeft toegang tot een ruime database aan informatie. Één van de onderwerpen die we analyseren zijn de verhuisbewegingen. Vooraf kunnen we voor u inzichtelijk maken vanuit welke gemeente en zelf buurt de kopers zijn verhuist in een voorgaande periode. Zien wij dat er bijvoorbeeld veel kopers uit Amsterdam komen dan kunnen wij onze social media hierop aanpassen.

Waar is mijn koper naar op zoek?
Een andere informatiebron die bijzonder interessant is om te raadplegen is de Marktverkenner. De marktverkenner houdt bij naar welke kenmerken woningzoekers op zoek zijn. Dit kan met name interessant zijn voor het vaststellen van de vraagprijs. Als er in de prijsrange € 275.000,-- tot € 300.000,-- beduidend meer zoekers zijn dan in € 300.000,-- tot € 325.000,-- kan het om strategische redenen raadzaam zijn niet meer te vragen dan € 300.000,--.

Hoelang duurt het voordat mijn woning is verkocht?
In de huidige markt staan de meeste woningen relatief kort te koop. Maar dat geldt niet voor elke woningtype of voor elk gebied. Historische gegevens helpen ons een duidelijk beeld krijgen van de verkooptijden per woning. De verwachte verkooptijd kan helpen bij de beslissing om eerst te verkopen of eerst te kopen.

Een gedegen en onderbouwd advies is goud waard
De woningmarkt is op dit moment redelijk onstuimig te noemen. Het is dan ook van belang dat u als koper, maar ook als verkoper goed onderbouwd laat adviseren. Als verkoper wilt u uzelf niet tekort doen en als koper wilt u worden behoedt voor een ondoordachte beslissing.

Wilt u weten wat Makelaardij Witte voor u kan betekenen? Neem contact op voor een vrijblijvend gesprek over het kopen en verkopen van een woning in de huidige markt. Wij gaan met plezier voor u aan de slag!

Neem hier contact met ons op.

 

Altijd op de hoogte blijven van ons laatste aanbod, sneak previews en interessante blogs? Like onze Facebookpagina!

Nieuwste woningen

Nieuw
Muijeveld 81
3645 VJ Vinkeveen
€ 336.500 k.k.
132m² 420m³ 4 kamers
Wilgenlaan 25
3645 EL Vinkeveen
€ 1.300 p.m. ex.
110m² 325m³ 6 kamers